Kasvissyönnissä on monia hyviä puolia. Kasvisten tuottaminen ravinnoksi on ympäristöystävällisempää kuin lihan ja lisäksi se on halvempaa. Tuotantoeläimet eivät myöskään joudu kärsimään ihmisten takia. Kasvikset ovat terveellisiä, ja hyvin koostettu ruokavalio voi ehkäistä monia sairauksia. Huonoihin puoliin taas kuuluu se, että ruokavalio täytyy suunnitella hyvin, jotta siitä saa kaikki tarvittavat raaka-aineet. Ravintoloista voi olla myös vaikea saada kasvisruokaa tai vaihtoehtoja voi olla vain vähän. Toisaalta tarjontakin varmasti monipuolistuu mitä useampi ihminen siirtyy kasvisruokavalioon.
perjantai 15. marraskuuta 2013
Kasvissyönti
Kasvissyönnin
suosio on pysynyt melko samanlaisena jo vuosia, eikä se ole samanlainen
ohimenevä trendi, kuten monet muut ruokailmiöt. Kasvissyöntiin on monenlaisia
syitä, joista yleisimpiä ovat eettiset, ekologiset, uskonnolliset, terveydelliset
ja taloudelliset syyt. Myös se, ettei vain pidä lihasta, voi olla syynä
kasvissyöntiin. Jotkut kasvissyöjät välttävät ainoastaan punaista lihaa, kun
taas toiset eivät käytä mitään eläinperäisiä tuotteita.
vegaani = ei käytä mitään eläinperäisiä tuotteita, ruoan lisäksi esim. nahkaa ja villaa
vegetaristi = ei käytä eläinkunnan tuotteita ruokavaliossaan
lakto-ovovegetaristi = ei syö lihaa eikä kalaa, mutta käyttää maitotuotteita ja munia
pescovegetaristi = syö kasvisten lisäksi kalaa
semi-vegetaristi = syö kasvisten lisäksi kanaa ja kalaa, mutta ei punaista lihaa
Kasvissyönnissä on monia hyviä puolia. Kasvisten tuottaminen ravinnoksi on ympäristöystävällisempää kuin lihan ja lisäksi se on halvempaa. Tuotantoeläimet eivät myöskään joudu kärsimään ihmisten takia. Kasvikset ovat terveellisiä, ja hyvin koostettu ruokavalio voi ehkäistä monia sairauksia. Huonoihin puoliin taas kuuluu se, että ruokavalio täytyy suunnitella hyvin, jotta siitä saa kaikki tarvittavat raaka-aineet. Ravintoloista voi olla myös vaikea saada kasvisruokaa tai vaihtoehtoja voi olla vain vähän. Toisaalta tarjontakin varmasti monipuolistuu mitä useampi ihminen siirtyy kasvisruokavalioon.
Kasvissyönnissä on monia hyviä puolia. Kasvisten tuottaminen ravinnoksi on ympäristöystävällisempää kuin lihan ja lisäksi se on halvempaa. Tuotantoeläimet eivät myöskään joudu kärsimään ihmisten takia. Kasvikset ovat terveellisiä, ja hyvin koostettu ruokavalio voi ehkäistä monia sairauksia. Huonoihin puoliin taas kuuluu se, että ruokavalio täytyy suunnitella hyvin, jotta siitä saa kaikki tarvittavat raaka-aineet. Ravintoloista voi olla myös vaikea saada kasvisruokaa tai vaihtoehtoja voi olla vain vähän. Toisaalta tarjontakin varmasti monipuolistuu mitä useampi ihminen siirtyy kasvisruokavalioon.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti